Sommarläger

Familjeläger

Vi har sedan starten av föreningen 1993 familjeläger – medvetandeläger en gång om året i juni-augusti. Där möts familjer och får utbildning, s.k. kunskapsbyggande, i form av information om socialförsäkringar, teckenspråk, tekniska hjälpmedel, kultur, gäster och mycket annat. Det finns ledare som hjälper till med barnen. Tillsammans gör vi utflykter, badar och lär oss om skärgården. Lägret blir vad vi gemensamt gör det till.

Intresseanmälan skickas till:
FHDBF
Elsa Brändströms gata 60A
12952 Hägersten

Kollo

Vi har koloniverksamhet varje år i juni-augusti. Verksamheten startade första året med visst stöd av Sommarbarnsbyrån för att vi på så vis skulle få kunskaper om vad som gäller för koloniverksamhet. Det för att barn/ungdomar ska få möjlighet till ett tillgängligt kollo. Vi hyrde gård första året genom Sommarbarnsbyrån. Barnen ett ypperligt tillfälle att träffa och lära känna andra barn, ha roligt tillsammans, bada, leka, segla, och allt som hör sommaren till. Ledargruppen består av ungdomar och yrkesverksamma som själva varit på kollo. Alla är teckenspråkiga och deltar varje år i kurserna: HLR, första hjälpen och livräddning. Ledarna har olika specialkunskaper, kompetens och ansvarsområden som gemensamt utgör en bra grund för kolloverksamheten. Bland annat segling, matlagning sjukvård och tolkning.

kollo bild 1kollo bild 2kollo bild 3kollo bild 4

 

Familjeläger 2017 – kunskapsbyggande

Välkomna v. 33, fredag den 16 augusti till söndag den 18 augusti. Tre dagar med aktuellt program som vi gemensamt antar. Föreningen för Hörselskadade och Döva samt språkstörda Barn, ungdomar och vuxna med Familjer

Vi startar upp fredag kl.10.00 och avslutar på söndagen efter lunch.
Information om sociallagar, föräldrautbildning, tekniska hjälpmedel, teckenspråk, mindfulness, ACT, barnyoga, bad, lekar och spel mm.

Lägeravgiften är för 1 vuxen och 1 barn är 800 kr.
2 vuxna och 2 barn kostar 1100 kr. Avgiften
varierar beroende på antal personer och
betalas in på plusgiro 4107432-9 när ni fått meddelande att
plats finns. ”Nya” familjer har förtur men alla är lika välkomna att delta.
Lägret blir vad vi gemensamt gör det.

Anmälan före 10 juni till;
FHDBF, Elsa Brändströms gata 60 A, 129 52 Hägersten eller maila; intresse@fhdbf.se.
Har du frågor eller något som du önskar mer information om eller vill berätta för andra på lägret så kan du kontakta Sylvia Sundevall 073-5071321, Monika Slätt 073-510 97 36 sms eller maila; info@fhdbf.se.

 

kollo bild 5

 

 

 

 

Publicerad 2014-03-31

Uppdaterad 2017-06-21

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes